Флорографија | Каролина Спелмен

1.200 рсд

Књига „Флорографија“ ауторке Каролине Спелмен приказује богатство симболике и значаја цвећа кроз векове и различите културе. Ова књига не само да нам омогућава да разумемо језик цвећа, већ и да се упознамо са чудним светом флоре и његовим митолошким и историјским аспектима.

Ауторка Каролина Спелман, пореклом из Колумбије, провела је 30 година свог живота уређивајући вртове и баште у целом свету. Своју страст према цвећу и митологији пренела је и на странице ове књиге. Њена историја и биографија доприносе дубокој анализи цвећа као симбола.

Кроз књигу, Спелман нуди увид у свет флоре из разних делова света, укључујући Европу, Блиски исток, Африку и Америку. Путујући и истражујући вртове, ауторка се упустила у проучавање разних аспеката цвећа и његове улоге у култури и традицији.

Књига нас такође враћа у прошлост и истражује како је језик цвећа настао у Турској и арапским земљама, а затим је пренесен у Енглеску од стране леди Мери Монтеги. Ова јединствена форма комуникације међу људима путем цвећа постала је начин изражавања емоција, жеља и порука у љубавним и емоционалним односима.

„Флорографија“ је несвакидашње истраживање културних и историјских аспеката цвећа, представљено кроз очи истраживача и љубитеља цвећа, ауторке Каролине Спелмен. Ова књига нам пружа увид у богатство и значај флоре кроз време и ширење различитих културних историјских наратива који су је обавијали.