Представљање пачвкорка Ине Павићевић

На ликовном представљању „Магија свиле“ који се одиграо 8. децембра у Културном клубу Марина на сплаву 4СЕ Марина, посетиоци су имали прилику да се упознају са изузетним уметничким стваралаштвом Ине Павићевић. Реч је о дипломираном инжењеру машинарства која је своју страст према сликарству и текстилу превела у занимљиву уметничку област – квилтинг.

Ина Павићевић, пореклом из Русије, а већ дуже време стационаран становник Београда, изложила је осам својих изузетних радова. Ови радови, аплицирани до савршенства, чинили су јединствену колажу свилених парчића, укрошених ручно изведеним детаљима. Њени артистички изрази откривају савршену хармонију између инжењерске прецизности и креативности.

Светлост и сенке које свиљени материјал прикупља, стварају узбудљиву визуелну динамику у њеним делима. Пејзажи и ликови који се јављају на њеним радовима одражавају њену изразиту емоционалност и индивидуални стил. Нарочито, рад под називом „Празник грожђа“ преноси енергију и живост ритуала, уметнички приказујући богатство јесени кроз живописну палету боја.

Ина Павићевић налази инспирацију у својој околини, музици и књижевности. Ово доприноси додатном значењу њених дела. На пример, њени триптихи, као што је „Косовски еп“, оживљавају косовске легенде и српску књижевну баштину на сасвим нови начин.

Сваки Инин креативни подухват представља потрагу за њеним унутрашњим гласом, а нјена вештачка вештина са свилом одразила је магију и дубоке емоције. Интерпретација грчких митова на раду „Персефона“ пружа инспиративну причу о самооткривању и развоју.

Најинтересантнији аспект изложбе било је осветљење. Природна светлост која је обасјавала радове са задње стране додавала је свиленим композицијама племенит сјај. Колорит и светлост на радовима добили су нове димензије, пружајући посматрачима додатно узбудљење и интересовање из различитих углова.

Изложба „Магија свиле“ јасно демонстрира да инжењерска прецизност и уметнички израз могу савршено коегзистирати у једном делу. Она нам показује да свако од нас може наћи инспирацију у свом окружењу и изразити је на свој неприпадни начин. Нјени радови, разноврсни и искрени, савршено се уклапају у тему „Магија свиле“ на исключив начин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.