Уметничко представљање Мариоле Лоле Пантелић


Уметничко представљање Мариоле Лоле Пантелић је одржано 9. децембра у Културном клубу Марина. Публика присустовала различитим облицима изражавања, укључујући игре, песме, наступе професионалних глумаца и музичара.

Уметничко представљање је започело приказом кратког филма који нам је омогућио да истражимо Лолин животни пут од раног детињства. Кроз филм, публика је имала прилику да се боље упозна са ауторком и дубље загребу у њену животну причу.

Песме из различитих збирки Мариоле Пантелић, укључујући Венац од снова, Под дланом твојим и Светионик душе, рецитовала је са ауторком и Ивана Живковић, студенткиња мастер студија српске књижевности. Музичку пратњу на гитари приредио је Ненад Николовски.

Од посебног значаја на овом догађају била је песма Песник коју је Лола написала када је имала само 11 година. Милица Тричковић, најмлађи гост, са изузетном енергијом је представила ову песму.

Димитриј Вулевић, виртуоз на виолончелу, допринео је извођењем инструменталних музичких дела и отпевао је једну македонску песму.

Обзиром на Лолину страст према тангу и њеном литерарном делу посвећено овом плесу, ауторка је приредила са талентованим Миланом Ковачевићем плесну тачку.

За завршетак догађаја, сви присутни су заједно отпевали песму о Београду, док су на видео биму приказане пројекције фотографија овог прелепог града.


Публика је имала изузетну прилику да сазна више о писцу из различитих аспеката њеног живота, и сваки од тих аспеката је био представљен на изузетно уникатан и занимљив начин.