Књижевно вече Жељке Аврић – Вече поезије Шта нас то веже а шта раздваја?

У 4СЕ Књижари, у Макензијевој 17/3 у Београду, 12. децембра је одржано књижевно вече Шта нас то веже а шта раздваја? са познатом српском поетесом Жељком Аврић.


Жељка Аврић је рођена 1964. године у Бања Луци. Дипломирала је на Филозофском факултету у Новом Саду и данас живи и ради у Сремској Митровици. Својим богатим књижевним стваралаштвом обогаћује српску поезију и литературну сцену. Пише поезију, књижевне приказе, кратке приче, есеје и беседе, а њени прилози објављени су у часописима посвећеним књижевности, уметности и култури.


Њена књижевна дела се могу наћи и ван граница Србије. Песме су јој преведене на руски, мађарски, бугарски, енглески, македонски и румунски језик.

На књижевној вечери, Жељка Аврић је представила своје збирке песама Сушти, Несан, Жеђам и Јесам. Публика је имала прилику да сазна више о особеностима поетике Жељке, њеном језику, процесу настајања песмама и појму песничког надахнућа. Ауторка је најавила и нове, необјављене књиге песама обећавају да ће наставити обогаћивање српске поезије. Публика је имала прилику да чује и прво рецитовање нових дела.


На крају књижевне вечери, питања су постављали и читаоци и љубитељи књижевности, што је обогатило дијалог о књижевном стваралаштву.

Надамо се да ћемо и у будућности имати прилику да се додатно упознајемо са њеним делима и наставимо да истражујемо богатство и дубину поезије коју нам је представила.

Текст написала: Нина Симић Панић