Књижевно вече посвећено Ђорђу Д. Сибиновићу

У среду 20. марта с почетком у 18 часова у званичној књижари издавачке куће 4СЕ из Београда на адреси Макензијева 17 уприличено је књижевно вече посвећено Ђорђу Д. Сибиновићу. Пред пуном салом поштовалаца и пријатеља учесници поменуте вечери представили су ауторов најновији роман Мандат и збирку поезије под називом Сузе, тело.


О временом постигнутој зрелости Сибиновићевог књижевноуметничког израза кроз претходно објављене романе, али с посебним акцентом на Мандат говорио је професор доктор Јовица Тркуља. Он је, наиме, након што су присутни имали прилике да чују одломак из Мандата у извођењу првака позоришта на Теразијама, Драгана Вујића Вујкета, начинио нешто шири контекстуални оквир говорећи о аутору не само као уредник поменутог романа, већ и као пријатељ и негдашњи професор који је већину Сибиновићевих дела имао прилике да чита још у рукопису, а и многе разговоре са њим да заподене током дугих шетњи савским кејом.


О лирским домашајима Ђорђа Д. Сибиновића као и о настајању поетске збирке Сузе, тело говорио је Драган Вујић Вујке будући да поезију, не само воли, већ и сам пише, а уједно и маестрално казује на опште задовољство присутних који су га поздравили громогласним аплаузом, а чему будући читаоци могу посведочити и скенирањем QR кода који прати сваку од у збирци заступљених песама, јер управо је Вујке поменутом делу дао „сузе, тело, глас и биће цело“.


За крај вечери, окупљенима се обратио Ђорђе Д. Сибиновић који је и овом приликом још једном доказао да збиља „живи у језику“ – јединој кући бивствовања, коју, као уосталом и језик сам брижљиво и предано чува.

Текст написала: Нина Симић Панић