Књижевно вече посвећено Илинки Г. Вуковић

Узбуђење које је обухватило Књижни салон 4СЕ 24. априла 2024. године надмашило је очекивања. Било је то књижевно вече које ће се дуго памтити, јер је Илинка Г. Вуковић представила своје стваралаштво на начин који је освојио срца присутних.

Илинка је своје песме извела са истинском страшћу и дубином, читајући их пред публиком која је зането слушала. Кроз тај чин, свако слово је оживело, а свака мисао је добила свој глас. Али то није био само тренутак читања, већ и прилика да се открију детаљи из њеног живота и стваралачког пута. Разговор који је уследио био је фасцинантан, откривајући нам како је новинарско искуство обликовало њено писање, као и утицај српског народног фолклора на њену поетику.

У публици су се нашли бројни писци и песници, међу којима су се истицали чланови Књижевног клуба „Иво Андрић“, као и други аутори заинтересовани за могућност промоције у нашем простору. Гости промоције су имали прилику да чују понешто и о новим издањима Издавачке куће 4СЕ које је представила водитељ програма Софија Јечина.