Књижевно вече посвећено Владимиру Коларићу

Књижевно вече посвећено Владимиру Коларићу, одржано у Књижном салону на Макензијевој 17/3 4. априла 2024. године, претстављало је несвакидашњи догађај у културном животу града.

Владимир Коларић, прозаиста са импресивном каријером, увео нас је у свој свет слова и уметности. Као писац, драматург и преводилац на три језика, укључујући руски, обогатио је књижевну сцену како у нашој земљи, тако и широм света. Његова дела не само што привлаче пажњу читалаца, већ и постичу на дубоко размишљање и рефлексију о различитим аспектима људског постојања.

На овом необичном књижевном окупљању, разговарали смо о његовим путовањима, шисању драма за руско позориште, и његовом животном путу. Уз Владимира, било је и много других занимљивих гостију, међу којима су се нашли и бројни познати писци. Атмосфера је била топла и пуна размене идеја.

Осим што је ово била прилика да се упознајемо са творчеством и стваралаштвом Владимира Коларића, ова вечер је пружила и могућност за познавање нових контаката и могућих сарадњи. Захваљујући овом догађају, отворили су се нови простори за сарадњу, а контакти за Завод за проучавање културног развитка у Београду постали су доступнији.

Укратко, књижевно вече Владимира Коларића оставило је неизбрисив трас у културном животу нашег града, обогативши нас новим увидима и могућностима.