Представљање романа „Фавела – непознати свет“ у Библиотеци града Београда

Представљање романа „Фавела – непознати свет“ у Библиотеци града Београда

У Библиотеци града Београда, 29. априла 2024. године с почетком у 19 часова представљен је роман „Фавела – непознати свет“ који је објавила издавачка кућа 4СЕ из Београда, а чији је аутор Марсело Сантос, светски познати Мештре Пулмао.

О књизи је говорио критичар Витомир Теофиловић, а са аутором је о роману, детињству проведеном у фавели, везама између Бразила и Србије, капуери и многобројним постигнућима у међународној каријери разговарала Нина Симић Панић.

Књижевном представљању ове уједно занимљиве и застрашујуће приче о Рио де Жанеиру, инспирисане стварним и лично проживљеним догађајима, поред београдских љубитеља културе и писане речи присуствовали су и чувени бразилски спортисти Бруно Кабокло и Матеуш Салдања.

Пулмао је мештре капуере последњег ранга (црвени конопац) из групе Сензала, једне од најстаријих и најцењенијих; руководилац Центра бразилске културе у Београду, где и живи од 2014. године и човек одговоран за пропагирање бразилске културе у девет земаља. Мештре Пулмао води више група капуере у Црној Гори, Мађарској, Северној Македонији, Кини, Аргентини, Србији и Бразилу, а председник Бразила му је 2018. године доделио орден највеће части Рио Бранко за грађанске заслуге и врлине. 

Teкст приредила: Нина Симић Панић

Фотографија са догађаја:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.