У четвртак 6. јуна с почетком у 18 часова, у сали Удружења Крагујевчана и пријатеља Крагујевца у Београду, у оквиру трибине посвећене култури, насловљене Још један наш четвртак одржано је представљање издавачке куће 4СЕ.

Тамара Ђорђевић, Нина Симић Панић, Лука Дедић и Гордана Радовић

Програм је водила проф. Гордана Радовић, а у представљању су учествовали: Нина Симић Панић, уредник, Тамара Ђорђевић, главни менаџер продаје и Лука Дедић, академски сликар. Овом су приликом направљени краћи осврти на бројна издања међу којима су: Антологија савремене кинеске поезије коју је приредила кинеска песникиња Џанг Сијангхуа, а превео истакнути синолог проф. др Радосав Пушић; илустрована монографија Куда тече жута река, коју потписује Горан Гвозденовић; књиге Београд у плавом и 30 слика Хелма Софије Јечине; збирка поезије Изван, изнутра Жељке Аврић; пињата роман Повест о смрти Кашчеја бесмртног Оливера Јанковића; Поетика афоризма Витомира Теофиловића (дело награђено признањем Радоје Домановић за најбољу теоријску књигу о сатири објављену 2023. године); едиција Пословице и изреке (1, 2, 3 / 6); едиција посвећена Милутину Дедићу Записом против заборава (Пркос ветру и времену, Светлост у тами векова, Осмех винског духа), едиција Флорографија и читав низ издања Порука скривених међу латицама.

Овом је приликом најављено и неколико нових пројеката и издања које читалачка публика може очекивати до краја текуће и током наредне године, а било је речи и о пропозицијама за прихватање нових рукописа, разнообразном програму Књижевног салона 4СЕ на адреси Макензијева 17 у Београду и могућностима за успостављање даље сарадње са љубитељима лепе књижевне речи и поштоваоцима Крагујевца, његових житеља и оних који нежна осећања према њему негују и у „гнезду“ које су, како гђа. Радовић истиче, свили у свом удружењу у Београду.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Unfollow