Услови коришћења сајта 4se.rs

Приликом коришћења сајта 4se.rs ( у даљем тексту: сајт) у обавези сте да поштујете важеће законе и прописе.

Садржај сајта се не сме модификовати, дистрибуирати, репродуковати, продавати, копирати или на било који други начин употребљавати и чинити доступним трећим лицима.

Забрањено је на сајту објављивати материјал којим се врши клевета, повреда права, који је увредљив, лажан, претећи, вулгаран, порнографски, или на било који начин подстиче на кривично или противзаконито дело.

4СЕ д.о.о. Београд (ПИБ: 101368629) задрава право да овакав материјал уклони са сајта без претходног упозорења корисника.

Забрањено је свако лажно представљање и објављивање нетачних података у вези са сајтом или особама везаним за исти.

Забрањено је коришћење сајта у пропагандне сврхе.

Забрањено је свако коришћење сајта ради препродаје робе.

Забрањено је постављање вируса и свих компјутерских кодова, датотека и програма који на било који начин могу да оштете или преузму контролу над сајтом или пратећом опремом.

Страницу нашег сајта можете користити информативно, као и за куповину све робе која је на сајту објављена.

Сајт је продајно место чије је радно време свакодневно 24h.

Приступањем и коришћењем сајта 4se.rs прихватате да ћете одговарати за све активности које се одиграју испод вашег налога, укључујући и активности које су резултат неправилне или неовлашћене употребе вашег налога. Молимо вас да чувате ваше корисничке информације у тајности и да не делите вашу лозинку са трећим лицима.

Сви подаци који се прикупљају на сајту, укључујући и информације које обележавате као јавне, подлеже нашој политици приватности. Молимо вас да прочитате нашу политику приватности како бисте болје разумели како обрађујемо ваше податке.

Изричито се одричемо свих гаранција и услова, изражених или подразумеваних, укључујући, али не ограничавајући се на гаранције употребљивости, приказане тачности, целосности или доверљивости било каквог садржаја на сајту. У оној мери у којој закон дозвољава, 4СЕ д.о.о. Београд изричито се одриче свих одговорности за било какву штету или губитак настао у вези са вашим коришћењем сајта или у повезаним комуникацијама.

Ми задржавамо право да у свако време променимо или прекинемо било који аспект сајта, укључујући доступност, функционалност или садржај, без претходне најаве или обавештења.

Ваше коришћење сајта након било којих измена подразумева ваше прихватање тих измена. Молимо Вас да редовно проверавате услове коришћења сајта како бисте били у току са било каквим изменама.


Регистрација

Да бисте обавили куповину на сајту, није неопходно да будете регистровани. Разлика између регистрованог и нерегистрованог процеса куповине је у томе што регистровани корисници на свом налогу имају евиденцију куповине од раније и могу да формирају Листу жеља која им може бити корисна као нека врста подсетника.

Предности регистрације:

 • Бржа куповина: Регистровани корисници могу брже да обаве куповину због сачуваних података о достави и плаћању.
 • Приступ ексклузивним понудама: Регистровани корисници имају приступ ексклузивним понудама и акцијама које нису доступне нерегистрованим корисницима.
 • Листа жеља: Могућност формирања Листе жеља за планирање будућих куповина и праћење производа које корисници желе да купе.

Како се регистровати?

 1. Кликните на „Мој налог/регистрација“ у горњем десном углу странице.
 2. Упишите тражене податке у рубрику „Региструј се“.
 3. Кликните „Региструј се“.

На наведену имејл адресу ће стићи ваши кориснички подаци за логовање на сајт. Следећи пут када посетите сајт, довољно је само да се пријавите. Пријављујете се кликом на „Мој налог/регистрација“ и у рубрици „Пријави се“ наводите е-маил и лозинку са којом сте се регистровали.

Напомена: Молимо вас да пазите на своје корисничке податке и не делите их са другима. У случају заборављене лозинке, можете затражити ресетовање путем функције „Заборављена лозинка“.

За додатна питања или помоћ у вези са регистрацијом, контактирајте нас путем контакт информација нашег сајта.

Листа жеља

У сваком тренутку можете одвојити артикал који вам се свиђа у листу жеља.

Како додајем производе на листу жеља?

Кликните на артикал који желите да упамтите у листу жеља. Поред артикла налази се дугме „Додај у листу жеља“ – кликните на њега и артикал ће аутоматски бити додат.

Кликом на дугме у горњем десном углу „Листа жеља“ можете у било ком тренутку да приступите својој листи жеља која се налази унутар ваших корисничких страница, и видите табелу артикала које сте издвојили и одабрали.

Да ли морам да купим производе са своје листе жеља?

Листа жеља вам служи само као подсетник. Нисте у обавези да купите издвојене артикле.

Објављивање листе жеља:

Можете одлучити да ли желите да поделите вашу листу жеља са другима. Ако желите, можете објавити вашу листу жеља и дати другим корисницима могућност да виде које производе желите.

Предности дељења листе жеља:

Дељење ваше листе жеља са пријатељима или породицом може бити корисно за планирање поклоне или заједничку куповину. Такође, могу вам пружити савете или препоруке о артиклима које сте издвојили.


Куповина

Корак 1 – Одабир артикла и смештање у корпу

 • На страници Књижара притиском на слику артикла који желите да купите отварате страницу одабраног артикла. На тој страници можете директно ставити у корпу артикал који желите да купите притиском на дугме „Додај у корпу“ и артикал ће бити додат аутоматски у вашу корпу за куповину.
 • Артикле са листе жеља можете пребацити у корпу за куповину. У сваком тренутку иконица срца са натписом „Листа жеља“ се налази у горњем десном углу. Притиском на иконицу, отварате листу жеља са издвојеним артиклима. Кликом на дугме „Додај у корпу“ артикле пребацујете у корпу и можете наставити куповину.
 • У корпу можете додавати неограничени број производа, исто тако и избрисати раније убачене производе.
 • У сваком тренутку кликом на корпу у горњем десном углу екрана можете видети садржај корпе – колико производа имате у корпи и која је њигова укупна цена. Цене на сајту подложне су изменама.

Корак 2 – Унос података за куповину

 1. Када завршите са одабиром артикала које желите да купите, кликните на корпу у горњем десном углу екрана и отвориће вам се приказ ваше корпе. Кликом на „Плаћање“ настављате куповину.
 2. Отвара вам се прозор са подацима који су неопходни ради реализације куповине. Унесите тражене информације.
 3. Можете да бирате да ли желите да вам се артикал поштом пошаље, у чијем случају трошкове поштарине сноси корисник, или лично да преузмете на адреси фирме у Светог Саве 32, Београд или малопродајном објекту у Макензијевој 17/3 у Београду.
 4. Понудиће Вам се и две опције за начин плаћања: плаћање поузећем или на директна банковна трансакција (уплата на рачун фирме) које опционо бирате.
 5. Уколико желите да се пошиљка испоручи на другој адреси, постоји опција приликом уноса података која је означена са „Доставити на другу адресу“ где треба да унесете податке адресе на коју пошиљку желите наруџбину да испоручимо.

Корак 3 – Потврда плаћања

 1. Прегледајте своју поруџбину. Уколико су сви подаци тачни, кликните на дугме „Наручите“ и тиме потврђујете куповину.
 2. Након потврде куповине, на имаил адресу ће Вам стићи обавештење да смо примили вашу наруџбину са спецификацијама целокупне поруџбине, обрачуном цене (у коју не спадају трошкови поштарине) и информацијама о уплати (уколико плаћате на текући рачун фирме).

Начини плаћања

На сајту 4se.rs можете плаћати на два начина:

 1. Плаћање поузећем:
  1. Путем поште: Уколико сте се при куповини одлучили за овај начин плаћања, на вашу емаил адресу ћете примити обавештење о „Потврди наруџбине“ са наведеним артиклима и обрачуном. У цену нису урачунати трошкови поштарине. Овако поручени производи ће вам бити достављени курирском службом у року од 2-5 радних дана од пријема потврде поруџбине. Плаћање се извршава куриру при испоруци пошиљке.
  1. Лично преузимање: Ако сте изабрали опцију „Лично преузимање“, плаћање се врши у простору фирме у Светог Саве 32 или 4СЕ Књижаре у Макензијевој 17/3 у Београду (Врачар), где не сносите додатне трошкове доставе. Овако поручени производи ће вам бити доступни за преузимање у року од 2-5 радних дана од пријема потврде поруџбине.
 2. Уплата на рачун (Директна банковна трансакција):
  1. На вашу емаил адресу ћете примити обавештење о „Потврди наруџбине“ са наведеним артиклима и обрачуном. У цену нису урачунати трошкови поштарине. Новац уплаћујете на наш текући рачун. Након потврде уплате, ваша наруџбина ће бити послата курирском службом у року од 24 сата. Рок за уплату је 7 (седам) дана, за које време ваше артикле држимо резервисаним.

Начини доставе

На сајту књижаре 4se.rs можете изабрати између два начина доставе:

 • Лично преузимање: Преузимате вашу поруџбину лично на адреси фирме у Светог Саве 32 или у 4СЕ Књижари у Макензијевој 17/3, Београд.
 • Достава поштом: Ваша поруџбина ће бити достављена курирском службом. Трошкове поштанске доставе сноси купац.


Услови испоруке

Пошиљке у Србији шаљемо курирском службом Пост Експрес.

Уобичајено време доставе је два до пет дана од тренутка наручивања.

До одступања може доћи уколико прималац није навео исправне информације о адреси на којој треба да се достави пошиљка, уколико није на адреси код првог покушаја испоруке, у случају лоших временских услова и осталих непредвиђених ситуација у транспорту.

Достава се врши радним данима од 8:00 до 16:00 сати. Испорука се не врши суботом и недељом.

Могуће је доставити на другу адресу коју купац приликом попуњавања информација може да наведе у сектору „Достава на другу адресу“.

Све артикле пакујемо у оригиналну, заштићену амбалажу курирске службе, како би производи стигли у стању у ком су послати.

Бесплатна достава

Испорука на www.4se.rs је бесплатна за било који износ куповине у време трајања акције бесплатне испоруке.

Неиспоручени пакети

У случају да пакет не буде испоручен, продавац задржава право да сторнира поруџбину без поновљеног слања. Уколико је извршено плаћање на рачун фирме, купцу ће бити извршен повраћај новца на рачун који је наведен у електронској поруци.

Прилагођена услуга

За додатну сигурност и удобност, купци могу пратити статус своје пошиљке путем броја за праћење који ће бити послат електронском поштом по обради наруџбине.

Услови рекламације

Рекламације се могу поднети искључиво у случају када је испоручени производ:

 • оштећен,
 • некомплетан,
 • не одговара спецификацији наручивања.

Рок за одговор на рекламацију је 8 (осам) дана од пријема рекламације. Рок за решавање је 15 (петнаест) дана од пријема рекламације. У случају потребе за повратом робе, то се врши на наш трошак.

Како поднети рекламацију:

 1. Пошаљите ваш захтев нашем оператеру на адресу 4se.knjizara@gmail.com. У „subject“ наведите „Рекламација робе“. Обавезно у мејлу наведите следеће податке:
  1. Име и презиме,Е-маил адресу,Број фактуре или готовинског рачуна који сте добили са робом,
  1. Поруку у којој ћете описати разлог рекламације.
 2. Артикле намењене за поврат адекватно спакујте како не би дошло до оштећења у транспорту.
 3. Обавезно приложите фактуру добијену у мејлу, или готовински рачун. На коверти напишите „Рекламација“. Молим вас да не заборавите да приложите оригинални документ (фактуру или готовински рачун) јер без ње, на жалост, нисмо у могућности да заменимо робу.
 4. Након што оштећена роба стигне у наше просторије и проверимо оправданост рекламације, исправан артикал биће испоручен на вашу адресу. Уколико артикал више није доступан у понуди, биће извршен повраћај новца. Замена оштећеног артикла иде на трошак продавца и врши се преко одговарајуће курирске службе.